marți, 26 iulie 2016

DESPRE MASAJUL DE RELAXARE SI INTINERIRE A FETEI


Masajul facial de relaxare si intinerire a fetei este un masaj ce isi trage radacinile din vechea medicina holistica chineza.

Acest tip de masaj reprezinta o metoda naturala de lifting facial si poate fi privit ca terapie asemanatoare sau complementara presopuncturii, metoda de vindecare si echilibrare energetica a organismului pe care o regasim si in alte tipuri de masaj originare din China (vezi masajul shiatsu sau cel reflexogen).

Scopul principal al terapeutului este de a elimina in totalitate ridurile de expresie de pe fata pacientului, conferindu-i acesteia un aspect luminos, relaxat si tanar. Pentru a realiza acest lucru, masajul are ca obiectiv activarea punctelor energetice, efectul venind dinspre interior catre exterior, la fel ca in toate terapiile si masajele holistice de origine orientala.

In functie de caracteristicile anatomice ale pacientului (varsta, stare de sanatate, calitate a pielii, alimentatie, stil de viata), durata si intervalul sedintelor, efectele masajului facial de intinerire pot varia de la satisfacator la uimitor.

Trebuie retinut ca desi stergerea ridurilor de expresie este principalul motiv pentru care pacientii aleg masajul facial de relaxare, acesta este doar unul din nenumaratele avantaje vizibile asupra organismului.

Astfel, datorita tehnicilor specifice de presiune asupra punctelor localizate pe liniile/ meridianele energetice ale fetei, scalpului, cefei si umerilor, afectiuni precum insomnia, stresul sau tuburarile sistemice prezentate mai jos pot fi ameliorate sau chiar pot disparea definitiv.

BENEFICII IN MASAJUL FACIAL PROFESIONAL
Cele doua beneficii majore ale masajului facial profesional sunt recapatarea aspectului tanar prin eliminarea ridurilor de expresie si echilibrarea fluxului de energie ce trece prin meridianele corpului.
DISCLAIMER: Beneficiile si efectele masajelor si terapiilor difera de la o persoana la alta in functie de starea de sanatate, alimentatie, stil de viata, etc. Din acest motiv, Balinesse Spa nu garanteaza ca va veti simti mai bine imediat sau in viitor.
MASAJUL ANTIRID SI RIDURILE DE EXPRESIE
Riduri de Expresie
Masajul facial antirid relaxeaza si intinereste aspectul fetei, beneficiul sau principal fiind diminuarea/ disparitia completa a ridurilor de expresie.

Acest lucru este posibil ca urmare a oxigenarii celulelor si imbunatatirii circulatiei sangelui, hidratarii sporite a tesuturilor faciale, eliminarii toxinelor si recapatarii flexibilitatii pielii.

Un efect vizibil dupa prima sedinta de masaj facial antirid este schimbarea culorii pielii, fata devenind mai luminoasa.

Dupa cateva sedinte, calitatea pielii se va imbunatatii, liniile fine vor disparea iar ridurile adanci se vor netezi.

Masajul antrid este eficient pentru combaterea oricarui tip de rid din orice zona a fetei (ochi, frunte, nas, gura, gat).

De asemenea, masajul facial antirid include tehnici de remediere a cearcanelor si a pungilor de sub ochi. In majoritatea cazurilor, efectul anticearcan poate fi remarcat dupa prima sedinta.
MASAJUL FACIAL SI MERIDIANELE ENERGETICE
Harta fetei


HARTA FETEI
In afara de avantajele estetice evidente, masajul facial ofera si beneficii asociate medicinii generale. Astfel, datorita activarii si influentarii pozitive a meridianelor energetice ce strabat corpul uman, se obtin urmatoarele rezultate:

- calmarea sistemului nervos
- indepartarea stresului si tulburarile nervoase
- imbunatatirea concentrarii mentale
- ameliorarea migrenelor sau durerilor de cap
- disiparea tensiunii din fascile si muschii faciali
- cresterea saturatiei de oxigen la creier
- imbunatatirea respiratiei
- reducerea tensiunii sanguine
- imbunatatirea functionarii articulatiei temporo-mandibulare
- reducerea durerilor faciale

De asemenea, prin activarea punctelor energetice, masajul facial contribuie si la imbunatatirea functionarii inimii, ficatului, pancreasului, rinichilor si a celorlalte organe prezentate in "harta fetei" (vezi imaginea de mai sus).
CONTRAINDICATII
In ceea ce priveste contraindicatiile, trebuie precizat ca masajul facial nu poate fi efectuat in urmatoarele cazuri: sarcina, epilepsie, diabet, boli dermatologice sau cancer.

De asemenea, persoanele ce apeleaza la injectii cu toxina botulinica sau acid hialuronic nu pot urma acest masaj terapeutic.
TEHNICILE MASAJULUI FACIAL
Masajul facial se efectueaza de catre o terapeuta profesionista fara a se folosi ulei, crema sau alt ingredient.

Tehnicile utilizate sunt multiple, nefiind dureroase, ci chiar placute si foarte relaxante. Din aceasta cauza, majoritatea pacientilor adorm in timpul unei sesiuni.

Masajul incepe prin asezarea pacientului pe masa de masaj in pozitia orizontala si conectarea terapeutului la acesta prin tehnici specifice. Conectarea are loc pe tot parcursul sesiunii si se incheie la final printr-o procedura de deconectare.

De specificat este faptul ca pe parcursul unui tratament nicio sedinta nu este identica cu cealalta, in fiecare etapa existand noi proceduri de revitalizare faciala.
CAT DUREAZA O SEDINTA?
O sedinta de masaj facial dureaza 60 de minute, iar un tratament complet consta in efectuarea unui set de 6 sedinte, fiecare fiind diferita din punct de vedere al tehnicii utilizate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu