joi, 18 august 2016

Din ce cauză apare transpirația excesivă și cum poate fi tratată


Zilele caniculare sunt un chin pentru fiecare dintre noi, iar transpirația excesivă accentuează starea de disconfort. Însă există persoane care se confruntă cu acest fenomen deranjant tot timpul anului Iar vara, situația poate scăpa de sub control.

Transpirația excesivă nu este tolerată social pentru că pătează hainele, creând falsa impresie de nespălare, palmele umede sunt neplăcute la atingere, iar persoanele cu această problemă se plâng că păteaza hârtia când scriu sau că nu pot prinde bine în mână unele obiecte. Tălpile umede alunecă în încălțăminte. Transpirația excesivă creează un mare handicap social și profesional, chiar și atunci când nu e însoțită și de miros neplăcut”, descrie fenomenul medicul dermatolog Mihaela Leventer.

Transpirația excesivă poate fi o afecțiune în sine, care poartă numele de hiperhidroză. Aceasta afectează 1 la sută din populație și poate debuta devreme, în copilărie, la nivelul palmelor, tălpilor și axilelor. Deși persoanele afectate apelează cu generozitate la deodorante, acestea nu fac față secreției excesive a glandelor sudoripare.

Pentru hiperhidroză, există, din fericire, mai multe tratamente. Cel mai ușor de realizat și fără efecte secundare importante este tratamentul injectabil cu toxină botulinică. Avem la dispoziție un medicament care are această indicație și care diluat corespunzător și injectat după o tehnică specială, asigură o perioadă de anhidroză, adică de lipsă a sudorației în zona injectată de minimum 3 luni.
Majoritatea pacienților care fac acest tratament au un efect de peste 3 luni și - din injectări succesive - se poate ajunge până la o durată a efectului de până la 8 luni. Tratamentul este perfect pentru palme și tălpi”, declară medicul.

Dacă transpirația excesivă se manifestă la nivelul axilelor, specialiștii pot recomanda intervenția de chiuretare și aspirare a glandelor sudoripare.

Este o procedură care se efectuează în anestezie locală și care duce la o reducere a sudorației permanente în proporție de 80%. Pacienții tratați astfel vor păstra o sudorație minimală, considerată asemănătoare cu cea normală ca debit. Se mai vorbește astăzi și despre tratamentul laser al sudorației excesive, dar aparatele sunt scumpe având o singură indicație, și s-au dovedit dureroase”, afirmă medicul dermatolog Mihaela Leventer.

Toxina botulinică nu are efecte secundare și se injectează după aplicarea anesteziei locale. Procedura trebuie repetată la câteva luni, pentru că efectul împotriva transpirației excesive este unul temporar.

Pe aceeasi tema :
http://magentacosmetic.blogspot.ro/2016/08/cum-sa-folosesti-corect-deodorantul-ca.html
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu