duminică, 27 noiembrie 2016

Harta faciala a acneei – remedii din medicina chinezeasca pentru a scapa de cosuri

Harta fetei - ce-ti spun eruptiile cutanate de pe    fata despre sanatate

       Daca ochii sunt ferestrele sufletului, atunci fata ar putea fi fereastra intelegerii eruptiilor,  sau a altor probleme care ne afecteaza corpul. Ne referim la conceptul de harta a fetei, o practica antica ce-si are radacinile in invataturile Ayurvedice si medicina chineza.
       Aceste invataturi antice se folosesc de fata ca de o harta pentru a observa problemele care apar in diferite parti ale corpului. Sa luam de exemplu cosul acela enervant din frunte.
      Harta fetei leaga acea zona a fetei cu anumite organe sau parti ale corpului, fapt ce ne permite sa facem ajustarile corespunzatoare in dieta sau in stilul de viata pentru a scapa de el. Dr. Dan Hsu, un doctor din New York, specializat in medicina orientala, ne explica mai multe:

 

 Scurt istoric

      “Conceptul de harta a fetei este vechi de mii de ani,” ne spune Dr. Hsu. “O mare parte din aceasta provine din experienta clinica. In ziua de azi exista tot felul de analize de sange, scanari, dar in trecut doctorii trebuiau sa puna un diagnostic privind, atingand sau punand intrebari.” Medicina chineza este de parere ca toate organele au o culoare, temperatura si un gust diferit si se manifesta fiecare intr-un anume fel. Ficatul, de exemplu, se reflecta in ochi. Chiar si in ziua de azi, unul dintre primele simptome ale icterului (o afectiune a ficatului) sunt ochii ingalbeniti. “Era valabil acum 2000 de ani si este valabil si in prezent,” spune Hsu.

 

Cum functioneaza


      Hsu spune ca pielea fetei arata starea sanatatii unei persoane. Corpul este alcatuit din mai multe sisteme—cel limfatic, neurologic, digestiv, etc —si toate aceste sisteme sunt interconectate. “Este foarte dificil ca unul sa fie afectat fara sa le afecteze si pe celelalte.” Hsu spune ca harta fetei este un mod de verificare a ceea ce se intampla in interiorul corpului, avand in vedere ca fiecare parte a corpului corespunde anumitor organe (ca in exemplul anterior cu ficatul). In medicina chineza se ia corpul ca pe un intreg si se verifica modul in care toate lucreaza impreuna .

COSURILE DE LA NIVELUL FRUNTII

Aici apar, conform hartii ,apar  cosurile ce exprima disfunctia unor organe precum:
§  Vezica biliara; Vezica urinara; Stomacul; Ficatul;
     Deasupra sprancenelor  Conform medicinei chineze, zona de deasupra sprancenelor are legatura cu bila si ficatul. Daca sunt eruptii in aceasta zona, se recomanda cat mai putine  alimente procesate si reducerea grasimilor din alimentatie, in special grasimea gatita.

 Frunte - pot apărea probleme la nivelul intestinelor subţiri şi a vezicii biliare
Dacă  apar coşuri, iritaţii sau eczeme pe frunte înseamnă că se consuma prea multe grăsimi şi alimente conservate, care duc la încetinirea digestiei. Poate fi vorba şi de un consum prea mare de zahăr şi alcool, de nopţi pierdute şi stres.
     Soluţia: consumarea alimentelor proaspete, multă apă,  mai mult somn şi evitarea consumului de alcool.

Acneea de la nivelul fruntii

Daca cosurile sau acneea va apar in special la nivelul fruntii, iata ce este recomandat:
·         Incercati sa va culcati devreme, sub ora 22, apoi sa va treziti devreme, la 6-7 dimineata. Chiar daca la inceput nu veti reusi sa adormiti atat de devreme, este util sa va bagati in pat si sa incercati sa va relaxati. Ficatul vostru are nevoie de mai multa odihna.
·         Incercati sa aveti un program regulat de somn, cu ore fixe;
·         Incercati ca pe parcursul zilei sa beti in special apa si prea putin alte lichide. Renuntati la ceaiuri, sucuri, cafea si beti doar apa, pentru a elimina toxinele din organism.
·         Faceti mai multa miscare. Sunt recomandate 20-30 de minute de exercitii zilnice, daca se poate efectuate in aer liber. Puteti face si plimbari seara, dupa serviciu.
·         Adoptati o dieta sanatoasa si incercati sa mestecati suficient alimentele, pentru a va imbunatati digestia.
·         Reduceti zaharul din alimentatie;
·         Verificati samponul sau produsele de ingrijire pentru a nu contine ingrediente iritante. Incercati sa nu va tineti parul pe frunte.

 

Acneea sau cosurile care apar la nivelul tamplelor

·         Mananca mai putin preparate procesate, fast-food, junk-food, alimente prajite si prajituri sau preparate care contin unt sau margarina (foietaje, prajituri, creme, maioneza etc.).
·         Introduceti in alimentatie mai multe fructe si seminte;
·         Alegeti produse de ingrijire destinate excesului de sebum de la nivelul pielii;
·         Tamponati tamplele de mai multe ori pe parcursul zilei cu servetele curate, pentru a indeparta excesul de sebum.

COSURILE CARE AFECTEAZA ZONA SPRANCENELOR, A PLEOAPELOR SI OCHILOR

     Sub pleoapele inferioare ale ochilor - pot apărea probleme la nivelul rinichilor
    Dacă pielea de sub ochi este mai închisă la culoare sau se simt dureri în această zonă, de vină ar putea fi consumul de alcool, tutunul, circulaţia deficitară a sângelui sau inima care este slăbită.
Soluţia: reducerea consumului de cafeină şi de alcool, evitarea  băuturilor care conţin îndulcitori artificiali, iar în schimbul lor consumat cât mai multă apă.
Atunci cand cosurile apar in jurul ochilor, pe pleoape sau sprancene, este posibil ca urmatoarele organe sa fie acetate:
§  Rinichii; Tiroida; Ficatul;Stomacul; 

Aparitia cosurilor in regiunea dintre sprancene   

  Intre sprancene  Hsu spune ca eruptiile dintre sprancene inseamna ca se bea sau se fumeza prea mult, ori se consuma prea multe alimente consistente. “Redu alimentele consistente, untul, branza sau gustarile de la miezul noptii,” sugereaza el. “Fa mai mult sport si dormi mai mult.”  Eruptiile intre sprancene  pot semnala probleme la nivelul ficatului.

     Dacă doare între sprâncene, înseamnă că sistemul  digestiv se simte obosit şi are nevoie de mult timp pentru a digera produsele de origine animală. Este posibil, de asemenea, să existe alergii la anumite alimente.
Soluţia: consumarea de alimente proaspete, plimbări cat mai dese în natură, yoga sau alt tipuri de exerciţii care să ajute la relaxare.
·         Faceti mai mult sport, dar evitati exercitiile prea intense;
·         Evitati consumul de alcool;
·         Fumati mai putin sau chiar renuntati la fumat;
·         Adoptati o dieta cat mai saraca in grasimi;
·         Mancati mai multe fructe si legume galbene sau portocalii, acestea fiind bogate in betacaroten;
·         Nu folositi produse de machiaj excesiv si nu va abateti de la demachierea si ritualul zilnic de curatare a tenului;

COSURILE CARE APAR LA NIVELUL NASULUI SI POMETILOR

In acest caz organele suferinde pot fi:
§  Inima; Colonul     

Aparitia cosurilor la nivelul nasului


Nasul, deloc surprinzator, are legatura cu plamanii si inima. Pentru a diminua eruptiile din aceasta zona, Hsu recomanda reducerea alimentelor condimentate, a produselor din carne si sarea si inlocuirea acestora cu fructe, legume verzi, nuci (care sunt pline de grasimi bune precum omega-3 si 6). Daca sunt eruptii dese pe nas,trebuie verificata presiunea arteriala si nivelul de vitamina B—Hsu spune ca aportul de vitamina B poate contribui la combaterea eruptiilor. Eruptiile pe nas  pot indica probleme la nivelul inimii. Dacă apar modificări ale aspectului pielii în zona nasului, este foarte probabil să fie probleme cu circulaţia sângelui, să fie colesterolul mare sau tensiunea ridicată.

 Soluţia: verificarea  nivelul colesterolului şi reglarea tensiunii arterială, dacă este necesar. Pentru a detoxifica organismul, se recomanda consumul ceai verde şi mişcare.
·         Mancati mai putin condimentat;
·         Consumati mai putina carne si sare;
·         Nu consumati alimente prea fierbinti;
·         Petreceti mai mult timp in aer liber;
·         Faceti plimbari lungi in fiecare zi;
·         Masati zilnic nasul si zonele dimprejur, atunci cand realizati ritual de ingrijire sau curatare al fetei, pentru a stimula circulatia sanguina la acest nivel;
·         Consumati alimente bogate in vitamine din complexul B (peste, fructe de mare, seminte si nuci);

COSURILE CARE APAR LA NIVELUL OBRAJILOR

Ati putea avea sensibile:Stomacul, Plamanii
Fumatul în exces, poluarea şi astmul pot afecta plămânii, lucru care se poarte observa la nivelul pielii de pe obraji.
Soluţia: Evită consumul alimentelor procesate, renunţă la tutun şi foloseşte produse cosmetice care nu conţin parabeni şi alte substanţe toxice.
    

Acnee la nivelul obrazului drept


       Obrazul drept

      Hsu spune ca obrazul drept este mai legat de plamani. El recomanda exercitiile de aerobic si exercitiile de respiratie dis-de-dimineata pentru intarirea plamanilor. Partea dreapta a obrazului este mai puternic influentat de zahar. “Daca ai eruptii pe obrazul drept, as recomanda reducerea consumului de dulciuri, precum si de vin si fructe de mare,” spune Hsu.
·         Evitati alimentele junk-food sau fast-food;
·         Consumati cat mai rar mango, fructe de mare, gluten, lactate sau produse la care ati putea avea intoleranta sau alergii alimentare;
·         Faceti plimbari dimineata, intre orele 7 si 9;
·         Intensificati masurile de igiena a tenului, mai ales daca locuiti in orase mari sau zone poluate;
·         Verifica detergentul de rufe sau schimba-l;
·         Curata telefonul frecvent cu spirt sau solutii alcoolice – le poti purta intr-un recipient spray, mic;
·         Schimba la 2 zile fetele de perna si asternuturile;
·         Aeriseste dormitorul de cel ptuin 2 ori pe zi;
·         Aparitia acneei la acest nivel mai poate sugera si probleme dentare. Asigurati-va ca gingiile sunt sanatoase, la fel si dintii;

 

Acneea la nivelul obrazului stang


      Obrazul stang

    “Medicina chineza pune mare accent pe impartirea pe parti, stanga si dreapta,” spune Hsu. Daca sunt probleme pe partea stanga a fetii, se recomanda consumul unor alimente pe care cei care practica medicina chineza le numesc “alimente racoritoare”—pepene, castravete si altele de acest gen. Partea stanga este mai legata de ficat, care, dupa cum ne spune Hsu, este mai vulnerabila intre orele unu si cinci dupa-amiaza. “Daca iti apar eruptii pe partea stanga a obrazului, incearca sa eviti efortul intens in acel interval,” sfatuieste el.
·         Incercati sa pastrati o stare de spirit pozitiva. Daca suferiti de depresie, cereti ajutorul specialistilor;
·         Nu mancati mult la o masa, eventual nu depasiti un singur fel de mancare;
·         Verificati daca detergentul de rufe contine ingrediente iritante sau mizati pe un detergent bio;
·         Ficatul este cel care sensibilizeaza obrazul stang, iar bioritmul sau este intre 13 si 15. Incercati sa nu aveti activitati solcitante in aceasta perioada;
·         Curatati frecvent telefonul cu solutii dezinfectante;
·         Mentineti-va igiena orala;

COSURILE CARE APAR IN ZONA BARBIEI SI IN JURUL BUZELOR

Cosurile care afecteaza zona barbiei si conturul buzelor ar putea traduce suferinta unor organe precum:
§  Vezica urinara; Rinichi; Intestin subtire; Stomac; Splina; Ficat;

Acnee sau cosuri la nivelul barbiei si in zonele laterale ale gatului


      Barbia – indica probleme la nivelul stomacului.
Dacă  apar iritaţii sau coşuri pe bărbie, de vină ar putea fi alimentele bogate în zaharuri şi grăsimi, dar şi băuturile pe bază de cofeină şi de alcool. Toate acestea au un impact negativ asupra stomacului, lucru care se poate observa la nivelul feţei, în zona bărbiei. De asemenea, stresul şi nopţile pierdute afectează sistemul digestiv.

Soluţia: consumul cât mai mare de  fructe şi legume proaspete şi evitarea pe cât posibil a consumul în exces de alimente bogate în sare sau băuturile pe bază de cafeină. Un somn de calitate ajută şi el la refacerea mucoasei stomacale.
·         Incercati sa nu mancati cu 2 ore inainte de culcare;
·         Gasiti mai mult timp pentru odihna,
·         Consumati mai multe fructe si legume proaspete in fiecare zi;
·         Verificati echilibrul hormonal la medic;
·         Faceti 20 de minute de exercitii in fiecare zi;
·         Incercati sa adormiti pana in orele 22 si sa va treziti dimineata devreme;
·         Faceti masaj de relaxare si adoptati tehnici antistres;
·         Administrati suplimente cu omega 3 care ajuta in reglarea hormonala;
·         Beti in special apa plata si renuntati la sucuri, ceaiuri sau cafea;
·         Alegeti o pasta de dinti naturala;
·         Spalati des parul sau incercati sa il prindeti, daca ajunge in zonele laterale ale gatului (mai ales daca aveti parul scurt sau mediu).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu